M-Sport dezvăluie planuri ambițioase pentru dezvoltarea Ford Puma Rally1

by Romeo Tudorache | 15 Jan, 2024 | WRC

După ce anul trecut s-a confruntat cu diferite probleme de fiabilitate, echipa M-Sport este hotărâtă să rezolve aceste probleme și să implementeze o serie de îmbunătățiri semnificative. Una dintre primele îmbunătățiri avute în vedere o reprezintă dezvoltarea unui nou eleron, care să contribuie la un profil aerodinamic îmbunătățit.

În ciuda faptului că nu dispune de aceleași resurse ca Toyota și Hyundai, M-Sport va continua să îmbunătățească performanța modelului Ford Puma Rally1. Echipa conștientizează importanța dezvoltării și testării continue, oferind piloțlor oportunități ample de testare înainte de prima etapă din acest an a Campionatului Mondial de Raliuri – Raliul Monte Carlo – programat între 25 și 28 ianuarie.

Directorul echipei Richard Millener a subliniat faptul că M-Sport este decisă să își atingă obiectivele în acest an. În ciuda provocărilor venite din partea echipelor concurente, Millener consideră că Ford-ul Puma Rally1 este capabil să câștige, așa cum o dovedesc cele două victorii de anul trecut. Ott Tanak a triumfat în Suedia și în Chile, însă după aceste victorii a urmat o serie de probleme de ordin tehnic – motorul în Estonia și Finlanda, apoi pompa de apă în Grecia – ceea ce a pus capăt speranțelor de a se implica în lupta pentru titlul sezonului 2023.

În acest an M-Sport este hotărâtă să învețe din aceste experiențe. Planul de dezvoltare al echipei se concentrează pe rezolvarea problemelor de fiabilitate și pe asigurarea faptului că Puma poate să performeze la un nivel optim. Cu angajamentul și determinarea neclintită, M-Sport este gata să facă față provocărilor în noul sezon care stă să înceapă.

Foto: M-Sport Ford Puma Rally1
Credit foto: M-Sport