Electrikhana 2: Ultimul videoclip al lui Ken Block

by Romeo Tudorache | 6 Dec, 2023 | WRC

Moartea legendei de drifting Ken Block a zguduit întreaga lume a sporturilor cu motor la începutul lunii ianuarie. Ultimul episod nelansat anterior din celebrele sale videoclipuri drift reprezintă un omagiu adus starului american.

„Electrikhana 2” a fost filmat cu Audi S1 Hoonitron în noiembrie 2022 – cu doar câteva săptămâni înainte de accidentul cu snowmobilul în care Ken Block a murit la vârsta de 55 de ani. A fost o chestiune aproape de inima familiei americanului ca acest film să fie finalizat și lansat în memoria lui.

Fanii lui Ken Block își pot admira idolul pentru ultima dată în scene de condus uluitoare și cascadorii cu Audi S1 Hoonitron. Prototipul complet electric a fost dezvoltat de Audi Sport ca unic exemplar exclusiv pentru Ken Block. Are două motoare electrice, tracțiune integrală, o putere totală de 500 kW, un șasiu din fibră de carbon și standardul complet de siguranță al celei mai înalte autorități de sport cu motor, FIA. După filmările primului episod Electrikhana în august 2022, S1 Hoonitron a fost dezvoltat în continuare în strânsă colaborare cu Ken Block. Aceasta a inclus reducerea greutății, îmbunătățirea capacității de condus și simularea schimbărilor de viteză.

În primul episod, Ken Block a plutit prin Las Vegas cu Audi S1 Hoonitron. Videoclipul spectaculos a ajuns la peste 100 de milioane de oameni din întreaga lume prin diverse canale. Electrikhana 2 a fost filmat în Mexico City. Cu 22 de milioane de locuitori în zona metropolitană, capitala Mexicului este unul dintre cele mai mari orașe din lume și a oferit echipajului companiei Hoonigan, fondată de Ken Block, locații fascinante – de la aeroportul modern până la un garaj de parcare în formă de spirală. .

Împreună cu inginerii de la Audi Sport, Ken Block a venit cu un truc cu totul special pentru Electrikhana 2 – pe lângă o nouă colantare  – pe care doar un vehicul electric îl poate oferi: într-o scenă a filmului, punțile față și spate se trag în direcții opuse, făcând Audi S1 Hoonitron să dispară într-un nor alb mare atunci când staționează – o scenă complet pe gustul artistului de drift neuitat și al bazei sale loiale de fani.

Electrikhana 2 este disponibil pe canalul YouTube al lui Hoonigan: YouTube.com/thehoonigans